În 2014, Apple a început dezvoltarea propriului său vehicul auto. După ani întregi în care nu s-a mai auzit nimic despre asta, au început să circule informații conform cărora compania a început să lucreze intens la un vehicul complet autonom. Ca atare, această mașină ar urma să fie lipsită de toate comenzile aferente șoferului, inclusiv de volan și pedale.

De atunci, Apple a depus mai multe brevete legate de mașini, sugerând o serie de caracteristici potențiale.

De asemenea, compania a depus la Oficiul pentru Brevete și Mărci Comerciale din Statele Unite un dosar pentru un sistem de divertisment VR în mașină care utilizează mișcarea vehiculului pentru a le oferi pasagerilor o experiență și mai imersivă. Conținutul VR este sincronizat cu mișcarea și accelerația vehiculului autonom pe măsură ce acesta se deplasează către locația dorită, oferind o experiență unică, ce se schimbă în funcție de modul de deplasare al utilizatorului.

Pe lângă divertisment, brevetul detaliază modul în care tehnologia la care se face referire ar putea fi utilizată pentru a reduce răul de mișcare. În locul ferestrelor convenționale, pasagerii ar putea vedea lumea exterioară prin utilizarea sistemului VR pentru a accesa camerele montate pe exteriorul vehiculului. De asemenea, tehnologia ar putea fi utilizată pentru a viziona videoclipuri și a citi cărți, precum și pentru a desfășura întâlniri virtuale în timp ce se află pe drum.

Potrivit unor informații anterioare, se așteaptă ca Apple să își lanseze mult așteptata mașină autonomă undeva în jurul anului 2025, deși data nu a fost confirmată oficial de companie până acum. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: