Potrivit publicației DigiTimes, Apple va începe producția de serie în luna martie a anului viitor, iar principalul furnizor va fi Pegatron.

Apple XR (care ar putea fi lansat sub numele de Reality One sau Reality Pro) va fi un dispozitiv de realitate mixtă (virtuală și augmentată), care va oferi experiențe inedite utilizatorilor, în special în materie de jocuri și aplicații.

Gadgetul ar putea fi lansat oficial în aprilie 2023, dar pentru început va fi o ediție limitată. Potrivit informațiilor disponibile până acum, Apple va produce inițial aproximativ 800.000 de unități, ca să testeze piața și reacția fanilor.

Ulterior, Pegatron ar putea produce pentru Apple și alte dispozitive de realitate virtuală și augmentată, în funcție de succesul pe care îl avea XR.

Reality One va oferi versiuni de realitate virtuală sau augmentată ale aplicațiilor Apple, inclusiv Maps și FaceTime, dar va putea fi folosit și pentru jocuri, vizionare de filme, videoclipuri sau competiții sportive.

Deocamdată nu există informații despre prețul dispozitivului, dar având în vedere tehnologia de ultimă oră folosită, redarea de imagini la rezoluție 8K și procesorul puternic, ne putem aștepta la un preț de pornire de aproximativ 3.000 de euro pentru primele unități, cred cei de la Apple Magazine.
 

Share articol: