Gigantul tech chinez Xiaomi a dezvăluit un câine robot numit CyberDog: un prototip experimental, open-source despre care firma spune că „aduce posibilități nebănuite”.

CyberDog este cel mai recent exemplu de produs al unei companii de tehnologie care îmbrățișează acest tip de robot. Cel mai notabil dintre ele este Spot, un câine robot construit de firma americană Boston Dynamics.

Spot a fost scos la vânzare și poate fi cumpărat pentru suma de 74.500 de dolari, fiind capabil să ajute într-o mulțime de feluri, de la explorarea unor mine periculoase pentru oameni, la ajutarea doctorilor să-și examineze pacienții de la distanță. De asemenea, Spot este testat și de autorități și de armata americană, dar cu ca o armă.

Nu este clar ce scop prevede Xiaomi pentru CyberDog. Într-un comunicat de presă, compania a subliniat natura open-source a designului și faptul că va lansa doar 1.000 de unități inițial pentru „Fanii Xiaomi, inginerii și pasionații de robotică”. Compania spune că speră că acești primi utilizatori vor „propulsa dezvoltarea și potențialul roboților patruped”. Primele 1.000 de unități vor costa doar 9.999 de yuani, sau aproximativ 1.540 de dolari.

Același comunicat de presă evidențiază „natura asemănătoare animalelor de companie” a lui CyberDog, inclusiv capacitatea sa de a răspunde la comenzile vocale și de a-și urma proprietarul ca un câine adevărat. Cu toate acestea, uitându-ne la fotografiile CyberDog, este clar că Xiaomi nu prezintă robotul ca un rival al Aibo, robotul canin al Sony. În timp ce Aibo este mic și drăguț, CyberDog este elegant și futurist - chiar și puțin înspăimântător.

__________________________________________________________________________________________________
 

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: