Google a confirmat că Pixel Watch este un produs cât se poate de real, care ar urma să sosească pe piață în toamna acestui an, alături de smartphone-ul Pixel 7.

Având în vedere că pe Internet au apărut multe informații referitoare la acest dispozitiv, nu a existat nimic prea surprinzător în ceea ce privește designul. Pixel Watch are un design circular, bombat și dispune de un cadran „tactil" și de un buton lateral. Este fabricat din oțel inoxidabil reciclat și are curele interschimbabile. De asemenea, va funcționa pe un Wear OS 3 „îmbunătățit", care dispune de o „interfață de utilizare reîmprospătată" cu o navigare mai bună și notificări inteligente.

Din punct de vedere software, Google spune că Pixel Watch va avea aplicațiile native Google la care te-ai aștepta, precum și o nouă integrare cu Fitbit. Aceasta include elemente de bază precum Google Maps și Assistant, dar și aplicații precum Google Wallet și Google Home, care sunt noi pentru Wear OS. O altă funcție care va fi introdusă în Wear OS este Emergency SOS. Această funcție există și pe alte ceasuri inteligente, iar esența este că puteți utiliza smartwatch-ul pentru a contacta un prieten de încredere sau un membru al familiei, precum și pentru a apela serviciile de urgență. În ceea ce privește integrarea Fitbit, veți putea vizualiza informații despre ritmul cardiac, urmărirea somnului și minute de activitate.

Integrarea Fitbit este cea mai importantă colaborare între cele două companii de când Google a cumpărat Fitbit pentru 2,1 miliarde de dolari. Potrivit lui Rick Osterloh, vicepreședinte senior al Google pentru dispozitive și servicii, această integrare Fitbit va merge dincolo de personalizarea fețelor de ceas și va fi „impregnată în întreaga experiență Pixel Watch”. Utilizatorii își vor putea sincroniza datele cu un cont Fitbit, ceea ce înseamnă că le vor putea vizualiza în cadrul aplicației Fitbit și pe web. Ceasul va utiliza toți cei mai noi algoritmi Fitbit pentru sănătate și fitness.

În ceea ce privește confidențialitatea datelor, Osterloh a declarat în cadrul unei ședințe de informare că datele Fitbit și Google vor rămâne entități separate, având în vedere înțelegerea cu autoritățile de reglementare în timpul achiziției Fitbit, ceea ce înseamnă că orice date de sănătate colectate pe ceasul Pixel Watch vor rămâne în sfera de competență a Fitbit, separat de Google. Osterloh a adăugat, de asemenea, că, deși echipa Fitbit a fost profund implicată în dezvoltarea lui Pixel Watch, Fitbit are în continuare planuri pentru propriul său ceas Wear OS și va continua să-și dezvolte propriile produse.

În ceea ce privește prețul, Google spune că va fi un „produs premium". O altă potențială piedică în achiziționarea lui este că Pixel Watch va necesita un telefon cu Android 8.0 sau o versiune ulterioară și veți avea nevoie de un cont Google. Așadar, la fel ca Samsung Galaxy Watch 4, Pixel Watch nu va fi compatibil cu iPhone-urile, așa cum au fost ceasurile Wear OS anterioare. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: