Google a anuntat oficial decizia.

Compania a anuntat ca este in continuare determinata sa produca tehnologii purtabile, insa a anuntat ca echipa Glass va parasi Google X si va deveni o divizie separata. Astfel, Google nu va mai produce Google Glass in actuala forma. Tehnologia care trimite stiri, mesaje si poate efectua convorbiri telefonice direct in fata ochilor utilizatorului se afla in vanzare in Marea Britanie din luna iunie si in Statele Unite din 2013.

Intr-un comunicat postat pe contul oficial de Google+, compania a mai spus ca echipa Glass se va muta din incubatorul "Google X" si va deveni o divizie separata condusa de actualul manager, Ivy Ross. Ea va fi in continuare in subordinea lui Tony Fadell, seful executiv de la Nest Labs, companie achizitionata de Google in urma cu fix un an pentru 3 miliarde de dolari, dar va avea autonomie in a conduce proiectul.

Google a mai spus ca programul Glass Explorer, care se va inchide pe 19 ianuarie, era un fel de "open beta" pentru a afla ce au de spus oamenii.

"In timp ce ne uitam la drumul din fata noastra, realizam ca am depasit faza laboratorului si am 'absolvit' oficial de la Google X pentru a fi propria noastra echipa aici la Google. Intre timp, continuam sa construim pentru viitor. Veti vedea viitoarele versiuni de Glass atunci cand vor fi pregatite" au incheiat comunicatul.

Compania nu a oferit nicio data specifica pentru urmatoarea versiune de Glass.

Share articol: