Indienii au dezvoltat Lechal, pantofii sport care-ti spun unde sa mergi

Ochelarii Google Glass n-au ajuns si pe taram indian, asa ca cineva din miliardul de programatori s-a gandit sa creeze propriul wearable. Asta e povestea pe scurt a Lechal, pantofii inteligenti care-ti spun unde esti si te mai si ghideaza. Pe limba lor, numele inseamna “du-ma acolo!, iar pantofii sunt mai ceva precum cei ai lui Dorothy, eroina povestii Vrajitorul din Oz.

Un startup indian e la originea Lechal. Pantofii cu bluetooth costa 100 de dolari si vor fi disponibili din septembrie. Sunt compatibili cu Google Maps si ar fi perfecti pentru parintii care vor sa-si supravegheze copiii, pentru ca iti spun in orice moment unde te afli. Dar pantofii mai si vibreaza, pentru a-ti spune cand sa faci dreapta sau stanga, daca nu stii drumul. Doar introduci adresa in aplicatia de pe telefon si esti gata de plecare.

Pantofii inteligenti sunt la fel de potriviti si pentru doamne, pentru ca pot masura pasii si astfel iti arata ce distanta ai mers dar si cate calorii ai consumat. “Incaltamintea e extensia naturala a corpului uman. Poti iesi din casa fara ceas sau telefon, dar n-o sa iesi niciodata in picioarele goale”, spune creatorul Lechan, Krispian Lawrence. Daca o tinem tot asa, in curand vom purta doar haine inteligente. Romanca Alina Balean, creatoarea primului hanorac inteligent din lume vede un viitor mare pentru gadgeturile de purtat, care s-ar putea sa ne intre chiar si pe sub piele. La propriu!

Share articol: