Reuters anunta ca proiectul Google Glass se indreapta catre un esec major

Google Glass, unul dintre cele mai entuziasmante proiecte din tehnologie, este in pericol sa se transforme intr-un dezastru. Tentativa remarcabila a celor de la Google de a transforma niste ochelari intr-un supercomputer pare sortita esecului conform agentiei de presa Reuters.

Oameni cheie in acest proiect au abandonat, parasind proiectul, iar mai multi dezvoltatori au renuntat sa mai incerce crearea unor aplicatii pentru device. Mai mult, companii cu nume precum Twitter au abandonat ideea de a lucra cu Google Glass. Iar lovitura cea mare a venit dupa ce Google a amanat lansarea comerciala pentru anul viitor.

Ochelarii ce costa in jur de 1200 de euro contin o multitudine de informatii ce sunt disponibile chiar in fata ochilor. Insa cei care i-au purtat au atras o atentie nedorita fiind porecliti 'Glassholes'!

Au existat si cazuri in care cei care ii purtau au fost atacati de oameni care considerau ca li se incalca intimitatea. In februarie a avut loc un incident cand jurnalista Sarah Slocum a fost criticata intr-un bar pentru ca purta ochelarii. Situatia a degenerat si i-au fost smulsi ochelarii de la ochi tipandu-se la ea: "Omori orasul"!

Astfel de lucruri le-au diminuat entuziasmul fanilor si dezvoltatorilor. Unul dintre cei mai importanti le-a spus celor de la Reuters: "Daca erau 200 de milioane de Google Glass vandute, ar fi o cu totul alta perspectiva. Nu exista o piata in acest moment"

Nu toata lumea este de acord insa, existand multe persoane care lucreaza indeaproape, inclusiv Facebook. Si exista si companii din alte domenii care vad Google Glass ca fiind foarte valorosi. Un exemplu sunt cei de la British airline Virgin Atlantic, cei care au testat ochelarii. Dave Bullman, director la IT al companiei: "Fiind primii din industrie care am destat cum Google Glass si alte dispozitive portabile pot imbunatatii experienta clientului, respectam traditia de durata a companiei de a schimba lucrurile si a pune inovatia direct in inima experientei zborului cu avionul"

Avand in vedere costurile uriase care au fost necesare pentru dezvoltarea Google Glass, este practic imposibil de crezut ca se va renunta total la proiect. Dar cu pretul costisitor si problemele intimpinate cu incalcarea intimitatii, este improbabil ca aceasta tehnologie sa devina foarte populara.

Share articol: