Google lansează Chromebook Enterprise, o nouă divizie prin care speră să atragă mai mult din cota de piață care acum revine Windows, pe segmentul de laptopuri. Microsoft a dominat această zonă ani întregi, dar evoluțiile tehnologiei dau acum competitorilor ocazia să provoace Windows. 

Pentru asta, Google se aliază chiar cu unul dintre partenerii principali ai Microsoft, Dell, pentru a impulsiona lansarea Chromebook Enterprise. 

Astfel, Dell va implementa Chrome OS pe laptopurile sale Latitude, prin care țintesc segmentul de business, oferind, printre altele și accesul la servicii în cloud care îi permit utilizatorului să aibă un control mai mare asupra dispozitivului său. Tot cu ajutorul acestor funcționalități, noile Chromebook-uri pot fi integrate mai ușor în mediile în care deja există Windows. 

Companiile vor putea allege dintre modelele Latitude de 14, respective 13 inci, ambele putând fi configurate pentru a integra procesoarele Intel Core i7 de generația a 8am până la 32GB memorie RAM și chiar până la 1TB spațiu de stocare. Iar Dell nu este singura companie care intră în acest parteneriat cu Google. John Solomon, vicepreședintele Chrome OS al Google, a spus, într-un interviu pentru The Verge că, în viitor, compania își va extinde orizonturile și mai puternic în acest ecosistem. Unele informații spun că până și Lenovo sau HP ar putea fi de acord cu o astfel de colaborare. 

Chromebook-urile au evoluat bine pe zona de educație, dar nu sunt prea populare în diviziile de business, care sunt obișnuite să funcționeze folosind Windows. Noua mișcare a Google este una importantă, dar Solomon admite că „proiectul Enterprise e mai degrabă un maraton, decât un sprit.  Pentru Google, acesta este un moment cheie pentru a transmite că suntem extrem de serioși când vine vorba despre acest segment”. 

Share articol: