Un șofer de test profesionist care a folosit modul de conducere autonomă completă al Tesla a lovit în mod repetat un manechin de mărimea unui copil aflat în calea sa

O organizație de profil a emis o declarație prin care a susținut că software-ul de autoconducere completă al Tesla reprezintă o amenințare potențial letală pentru pietonii copii, fiind cea mai recentă dintr-o serie de afirmații și investigații privind tehnologia dezvoltată de principalul producător de automobile electrice din lume.

Potrivit unui test de siguranță efectuat de Dawn Project, cea mai recentă versiune Beta a software-ului Tesla Full Self-Driving (FSD) a lovit în mod repetat un manechin staționar, de mărimea unui copil, aflat în calea sa. Afirmațiile potrivit cărora tehnologia ar avea aparent probleme în a recunoaște copiii fac parte dintr-o campanie publicitară care îndeamnă publicul să facă presiuni asupra Congresului pentru a interzice tehnologia de conducere automată a Tesla.

În cadrul mai multor teste, un șofer de test profesionist a constatat că software-ul - lansat în iunie - nu a reușit să detecteze figura de mărimea unui copil la o viteză medie de 25 de mile pe oră, iar mașina a lovit apoi manechinul. Fondatorul Dawn Project, Dan O'Dowd, a calificat rezultatele drept „profund îngrijorătoare".

„Peste 100.000 de șoferi Tesla folosesc deja modul Full Self-Driving al mașinii pe drumurile publice, punând copiii în mare pericol în comunitățile din întreaga țară", au transmis reprezentanții asociației.

Tesla a ripostat în repetate rânduri la afirmațiile potrivit cărora tehnologia sa de conducere autonomă este prea puțin dezvoltată pentru a garanta siguranța ocupanților mașinii sau a celorlalți participanți la trafic.

După un accident în Texas în 2021, în care au murit două persoane, Musk a scris pe Twitter că funcția de pilot automat, o versiune mai puțin sofisticată a FSD, nu a fost activată în momentul coliziunii.

La reuniunea acționarilor companiei de la începutul acestei luni, Musk a declarat că Full Self-Driving s-a îmbunătățit foarte mult și se așteaptă ca software-ul să fie disponibil până la sfârșitul anului pentru toți proprietarii care îl solicită. Dar întrebările legate de siguranța acestuia continuă să crească.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: