Un nou material va face incarcarea bateriei mult mai rapida.

In prezent, o incarcare normala, completa, a bateriei unui telefon dureaza aproximativ 2 ore. Exista si cateva dispozitive care pot reduce timpul la jumatate de ora. Insa cum ar fi sa ne putem incarca telefonul mobil in doar cateva secunde?

Cercetatorii de la Universitatea Drexel au inventat un material special, numit MXene. Acest nanomaterial este diferit de bateriile obisnuite, pentru ca permite ionilor sa se miste mult mai repede, astfel incat incarcarea este foarte rapida, scrie Mashable.

Electrozii alcatuiti din acest material vor fi plasati in baterii, iar cand procesul de incarcare va incepe acesta va fi extrem de rapid.

Expertii de la Universitatea Drexel lucreaza la acest proiect inca din anul 2011. Daca va fi aplicat pe scara larga la gadgeturi, aceasta inventie va duce la crearea de baterii mai bune si pentru masini si laptopuri. In plus, orice baterie se va incarca foarte repede, orele necesare acum vor deveni cateva secunde.

Este posibil sa mai treaca insa cativa ani pana cand noul material va fi folosit la baterii, facandu-ne astfel mai usoara viata de zi cu zi.

Share articol: