Cea de-a 49-a editie a CES are loc in aceasta saptamana.

Mini-dronele, casa "inteligenta", automobilele conectate la internet si noi dispozitive purtabile vor fi principalele atractii ale CES 2015, cea mai mare expozitie de produse digitale, de unde nu vor lipsi noi modele de televizoare, mai mari si mai performante decat cele lansate in anii anteriori.

Consumer Electronics Show (CES), care se va desfasura in perioada 6-9 ianuarie la Las Vegas, reuneste peste 3.500 de participanti care vor prezenta produse si tehnologii in premiera catre aproximativ 150.000 de vizitatori avizati, din industria IT sau presa de profil.

Daca expozitiile anterioare au fost dominate de televizoarele cu rezolutie Ultra HD (4K sau UHD), CES 2015 aduce in prim plan tehnologii care inca nu si-au facut loc pe piata bunurilor de larg consum, precum drone, dispozitive purtabile si o gama variata de produse si echipamente conectate la internet, inclusiv casele "smart".

De exemplu, sistemul Blossom pentru controlul irigatoarelor de gradina utilizeaza prognozele meteo disponibile online pentru a porni irigatoarele si poate fi controlat cu ajutorul smartphone-ului, noteaza BBC.

Samsung, care anul trecut a preluat dezvoltatorul de case "inteligente" SmartThings, a indicat ca discursul presedintelui companiei din deschiderea CES 2015 va fi axat pe tehnologiile "internetului lucrurilor", concept care descrie totalitatea obiectelor care pot fi conectate la internet.

Producatorii auto sunt asteptati si in acest an in numar mare la targul de la Las Vegas.

Volkswagen a anuntat ca va prezenta cel putin 10 modele, o premiera pentru constructorul german, in timp ce Mercedes va profita de ocazie pentru a dezvalui un nou prototip de automobil capabil sa ruleze fara sofer, scaunele pentru pasageri fiind pozitionate fata in fata.

De asemenea, vizitatorii vor putea urmarii o demonstratie privind functionarea unei aplicatii smartphone pentru parcarea de la distanta a unui autoturism BMW, iar compania americana Ford este asteptata sa dezvaluie cea de-a treia generatie a sistemului software Sync.

Dronele vor avea o sectiune dedicata in cadrul CES anul acesta, iar compania britanica Torquing Group ar putea fura luminile reflectoarelor cu Zano, o mini-drona cu patru elice de marimea unei palme, capabila sa filmeze la rezolutii inalte.

Printre producatorii de drone care si-au anuntat prezenta la targ se numara si Air Dog, care va dezvalui o drona echipata cu o camera video GoPro care isi urmeaza automat proprietarul.

Televizoarele, atractia traditionala la CES inca de la prima editie, din 1967, vor fi prezente in numar mare si la expozitia din 2015, produsele prezentate de LG, Sony si Samsung fiind printre cele mai asteptate.

In zona smartphone-urilor si a accesoriilor digitale, Samsung este asteptat sa prezinte un teaser cu noul Galaxy S6, modelul de varf al producatorului sud-corean, in timp ce producatorul de aparate si echipamente foto Kodak va debuta pe segmentul telefoanelor smart cu un dispozitiv ce promite sa ofere servicii de printare si sharing.

Share articol: