Ochelarii Magic Leap 2 sunt considerabil mai confortabili - deși modelul rămâne, încă, unul scump.

A doua iterație a ochelarilor de realitate augmentată de la Magic Leap este disponibilă pentru cumpărare în 19 țări, inclusiv în SUA, Marea Britanie și în unele țări UE. Ochelarii se adresează în continuare dezvoltatorilor și profesioniștilor, dar includ o serie de îmbunătățiri de design care îi fac considerabil mai practici - și indică direcția în care s-ar putea îndrepta realitatea augmentată.

Designul este cu 50 % mai ergonomic și cu 20 % mai ușor decât cel original. Ar trebui să fie, așadar, mai confortabil de purtat pe perioade lungi de timp. Magic Leap promite, de asemenea, o vizibilitate mai bună pentru în condiții de lumină puternică (gândiți-vă la un birou bine luminat), iar optica lentilelor ar trebui să ofere imagini de mai bună calitate cu text mai ușor de citit. Compania a anunțat că modelul oferă și un câmp vizual mai larg (70 de grade pe diagonală) decât dispozitivele portabile comparabile.

Utilizatorii se pot aștepta la o performanță decentă care include un procesor quad-core bazat pe AMD Zen 2, o cameră de 12,6 MP, plus o serie de camere de adâncime, urmărirea ochilor și urmărirea mâinii la 60FPS pentru gesturi. Ochelarii oferă doar 3,5 ore de utilizare non-stop, dar cei 256 GB de stocare (cei mai mult decât orice dispozitiv AR dedicat, susține Magic Leap) oferă spațiu pentru aplicații mai sofisticate.

Achiziția nu va fi, însă, una accesibilă. Modelul de bază Magic Leap 2 costă 3.299 de dolari, în timp ce dezvoltatorii care doresc funcții suplimentare vor trebui să plătească 4.099 de dolari pentru ediția Developer Pro. Alți cumpărători vor dori să achiziționeze un model Enterprise de 4.999 de dolari, care include actualizări periodice și doi ani de funcții realizate special pentru business.

Acest model se alătură proiectelor de la Qualcomm, Google și alții pentru a arăta încotro se îndreaptă tehnologia AR. În timp ce tehnologia timpurie tindea să fie voluminoasă și ideală doar pentru un set restrâns de circumstanțe, hardware precum Magic Leap 2 pare să fie considerabil mai ușor de utilizat în lumea reală și deschide calea către integrarea naturală a AR-ului în viața noastră. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: