Meta ar urma să dezvăluie în sfârșit noul său headset de „realitate mixtă" - MR. 

Compania lui Mark Zuckerberg a anunțat că pe 11 octombrie ar urma să aibă loc conferința anuală a companiei, numită „Meta Connect". Mai mult, Zuckerberg a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu el însuși purtând o cască cu microfon, cu mențiunea: „Ne vedem la Meta Connect pe 11 octombrie" - un indiciu important că dispozitivul va fi în sfârșit dezvăluit în cadrul evenimentului.

Cu toate acestea, casca de realitate mixtă, care poartă numele de cod Project Cambria, nu se vede foarte bine în fotografie, pentru a menține fanii în suspans.

Se crede că noua cască va sta la baza „metaversului" - un spațiu colectiv virtual comun colectiv accesibil online, care prezintă avataruri ale unor persoane reale.

Meta a precizat, într-o postare pe blog, că la conferința de luna viitoare va oferi „o perspectivă asupra a ceea ce va urma în viitorul apropiat și îndepărtat" și „asupra următoarei ere a informaticii sociale". De asemenea, în cadrul Meta Connect compania va „explora elementele necesare pentru a da viață metaversului'.


Zuckerberg a declarat deja că viitoarea cască se va lansa în cursul acestui an. În luna mai, Zuckerberg a postat un teaser video în care testa casca, deși dispozitivul în sine fusese blurat.

Videoclipul îl arată pe Zuckerberg interacționând cu o creatură virtuală drăguță, ridicând și aruncând o minge virtuală și vizualizând un browser web care pare să plutească chiar în fața sa.

CEO-ul a vorbit deja despre câteva caracteristici ale Project Cambria în cadrul Meta Connect 2021, inclusiv despre senzorii care permit avatarului unui utilizator să aibă un contact vizual natural și expresii faciale în timp real în timp ce se află în metavers. Zuckerberg a mai spus deja și că Project Cambria va costa mai mult decât căștile actuale, deși nu se știe cu cât anume.

Se așteaptă ca acestea să aibă un preț aproximativ de 799 de lire sterline, au declarat anterior pentru The Information două surse apropiate subiectului.

Dispozitivul vine ca un model superior lui Meta Oculus Quest 2, care a fost lansat în octombrie 2020, și a Oculus Quest original, lansat în mai 2019.

Anul trecut, Zuckerberg a declarat că Project Cambria „nu este următorul Quest" și, deși va fi compatibil cu cel mai recent dispozitiv Quest, va fi un produs propriu.

După ce Project Cambria va fi lansat, Meta ar vrea să lanseze încă trei căști de acest tip - Stinson (care va fi lansat în 2023), Funston (2024) și Cardiff (2024), potrivit unui document intern consultat de The Information. Zuckerberg a declarat că Project Cambria este „viitorul hardware-ului și va ajuta la aducerea la viață a metaversului". 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: