Xiaomi a avut o prezență destul de extinsă la conferința MWC din acest an și, pe lângă lansarea globală pentru telefoanele din seria Xiaomi 13, compania a prezentat și o pereche de ochelari de realitate augmentată (AR).

Xiaomi Wireless AR Glass, așa cum sunt numiți, reprezintă un concept de ochelari inteligenți fără fir. Aceștia se asociază cu telefonul utilizatorului sau cu orice alt dispozitiv și oferă o experiență AR imersivă, fără cabluri și dongle-uri. Ochelarii AR de la Xiaomi nu au niciun fel de stocare încorporată, așa că trebuie să fie conectați la un dispozitiv-gazdă pentru a funcționa.

Aceștia dispun de două ecrane Micro OLED cu prisme de ghidare a luminii care emit conținut către ochii celui care îi poartă. Compania susține că au o luminozitate maximă de până la 1.200 niți pentru fiecare ochi, iar Xiaomi a încorporat și trei module de cameră care sunt utilizate pentru a mapa lumea din jurul utilizatorului.

AR Glass au, de asemenea, lentile speciale, pentru o imersiune completă în spațiul virtual și un mod transparent pentru care îi permite utilizatorului să vadă obiectele din jur. Căștile au o structură din aliaj de magneziu și litiu cu elemente din fibră de carbon și cântăresc 126 de grame.

La fel ca Meta Quest Pro, Xiaomi Wireless AR Glass dispune de platforma Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 1 și suportă platforma de dezvoltare Snapdragon Spaces XR. Xiaomi a realizat și propriile comenzi AR Gesture cu detectare spațială, pentru controale și operațiuni precise.

Latența căștii este de doar 50 ms cu un smartphone asociat, ceea ce Xiaomi susține că este aceeași cu latența la care te-ai aștepta de la o cască AR/VR tradițională conectată prin cablu.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: