Ochelarii Stories de la Meta și Ray-Ban adaugă suport pentru WhatsApp, permițându-le astfel utilizatorilor să efectueze apeluri hands-free sau să trimită mesaje text. 

Această funcție vine după ce anul trecut au fost introduse compatibilități similare pentru Facebook Messenger, iar Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, spune că utilizatorii vor putea în curând să răspundă direct la mesajele WhatsApp și Messenger și prin comenzi vocale.

Noile caracteristici, care au fost parțial dezvăluite în aprilie, integrează Stories mai strâns în ecosistemul Meta. Ele continuă demersurile Meta de a deveni o companie de realitate virtuală și augmentată, precum și o rețea de socializare.

De asemenea, ele reprezintă o potențială soluție de rezervă după ce Meta a amânat lansarea ochelarilor AR pentru consumatori. Meta urmează exemplul unor companii precum Bose, care a introdus și apoi a renunțat la un set de ochelari audio AR, de exemplu. Între timp, modelul Stories își păstrează caracteristica de bază: captarea de fotografii și videoclipuri pentru a le posta pe Facebook.

Deocamdată, însă, noua funcție va avea un impact limitat asupra multor utilizatori WhatsApp, deoarece Stories este disponibil în Statele Unite, Canada, Regatul Unit, Irlanda, Austria, Belgia, Franța, Italia, Spania și Australia - nu și pe piețe utilizatoare masive de WhatsApp precum India și Brazilia.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: