Cartofii prăjiți și inelele de ceapă de la fast-food devin high-tech, datorită unei companii din California de Sud.

Miso Robotics Inc. din Pasadena a început să lanseze robotul său Flippy 2, care automatizează procesul de prăjire a cartofilor, cepei și a altor alimente.

Un braț robotizat mare, precum cele din fabricile de automobile - dirijat de camere și inteligență artificială - scoate cartofii prăjiți și alte alimente din congelator, le scufundă în ulei încins, apoi depozitează produsul gata de servire într-o tavă.
Flippy 2 poate găti simultan mai multe mese cu rețete diferite, reducând astfel nevoia de personal de catering și, spun reprezentanții Miso, poate accelera livrarea comenzilor la ghișeele drive-through.

„Când o comandă intră în sistemul restaurantului, acesta trimite automat instrucțiunile către Flippy", a declarat Mike Bell, directorul executiv al Miso, într-un interviu. „Iar acesta îndeplinește solicitarea mai repede, mai precis și mai fiabil decât o fac majoritatea oamenilor", a adăugat Bell.

Compania a transmis că a avut nevoie de cinci ani pentru a dezvolta Flippy și că l-a făcut recent disponibil comercial.
„Când punem un robot într-o locație, clienții care vin și comandă fac poze, filmează, pun o grămadă de întrebări. Iar apoi, a doua oară când vin, par să nu-l observe, îl iau ca pe un lucru de la sine înțeles", a spus el.

Inginerii de la Miso pot urmări roboții Flippy 2 lucrând în timp real pe un ecran mare, ceea ce le permite să ajute la rezolvarea oricăror probleme care apar. O serie de lanțuri de restaurante au adoptat robotul pentru gătit cartofi prăjiți, inclusiv Jack in the Box din San Diego, White Castle din Midwest și CaliBurger de pe Coasta de Vest din SUA, a declarat Bell.

Bell a spus că alte trei mari lanțuri de fast-food din SUA au pus la lucru Flippy 2, dar spune că ezită să facă publicitate din cauza sensibilității legate de percepția că roboții iau locurile de muncă ale oamenilor.

Bell a concluzionat totuși că, într-o zi, oamenii „vor intra într-un restaurant și se vor uita la un robot și vor spune: „Hei, îți amintești de vremurile de demult, când oamenii făceau astfel de lucruri?. Și acele zile se apropie. Este doar o chestiune de cât de repede.” 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: