Recent, presa internațională a anunțat că Apple renunță să mai dezvolte ochelarii inteligenți cu Realitate Augmentată.

Proiectul, pe care experții îl considerau la fel de important ca iPhone, nu mai este de interes pentru compania americană. Însă marele său, rival, Samsung, tocmai a cerut un brevet pentru a produce un dispozitiv similar.

Aplicația pentru brevet prezintă ochelari inteligenți, care pornesc automat atunci când sunt desfăcuți. Un mic proiector, montat pe margine, se aprinde și trimite o imagine pe un mic ecran localizat pe o lentilă.

Compomentele avansate ale gadgetului, inclusiv procesoarele, sunt amplasate în rama ochelarilor, care este destul de groasă.

Samsung a publicat în urmă cu mai mulți ani un proiect numit Monitorless: ochelari cu AR care arătau similar cu soluția prezentată în actualul brevet.

Ochelarii se pot conecta prin Wi-Fi la un smartphone Samsung, iar telefonul se poate conecta, la rândul său, la un PC.

În acest fel, utilizatorul poate vedea pe lentila ochelarilor tot ce apare pe ecranul calculatorului. De aici și denumirea de Monitorless.

Proiectul a fost prezentat oficial la Mobile World Congress 2017, iar ochelarii pot fi folosiți pentru aplicații AR sau VR, pentru că lentilele își pot schimba gradul de opacitate.

Share articol: