Tesla își pierde cel mai important director din zona de Autopilot. 

Andrej Karpathy, directorul AI și al echipei Autopilot Vision de la Tesla, a anunțat pe Twitter că nu va mai ocupa această funcție.

Într-un tweet, Karpathy a transmis: „A fost o mare plăcere să ajut Tesla să își atingă obiectivele în ultimii 5 ani și o decizie dificilă de a ne despărți. În acest timp, Autopilot a putut oferi rezultate - de la menținerea benzilor de circulație la experiențe direct pe străzile din oraș - și aștept cu nerăbdare să văd echipa excepțional de puternică Autopilot continuând acest impuls."

În replică, Elon Musk, CEO-ul Tesla, a scris pe Twitter că a fost o „onoare” să lucreze cu Andrej Karpathy..
Ieșirea lui Karpathy din echipa Tesla vine într-un moment critic pentru unitatea Autopilt. Administrația Națională pentru

Autostrăzi și Siguranță investighează această tehnologie, susținând că software-ul Autopilot al Tesla a fost implicat în peste 200 de accidente începând cu luna iulie a anului trecut. Ancheta agenției federale ar putea duce la rechemarea în service a vehiculelor Tesla care vin cu funcția Autopilot.

Cu doar două săptămâni în urmă, Bloomberg a raportat că Tesla a concediat aproximativ 200 de angajați din cadrul diviziei sale Autopilot și a închis un întreg birou din San Mateo, California.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: