"Pufosenia", "Lupul" si cu "Tortul" si-au masurat sambata fortele la Cluj. Nu sunt personaje din desene animate, ci masinarii create de tineri pasionati de robotica

20 de echipe de la Universitatea Tehnica au participat la un concurs de roboti sumo, castigat in final de "Bullet" sau "Glont", pe romaneste, potrivit stirileprotv.ro

Inainte de inceperea competitiei, concurentii din cele 20 de echipe si-au verificat robotii si au facut ultimele teste. In toiul pregatirilor, i-am gasit si pe concurentii din echipa "Kraft", castigatorii de anul trecut.

Tudor Pavel, concurent echipa Kraft: "L-am mai imbunatatit de anul trecut, dar doar estetic. Am cumparat unele cabluri care comanda motoarele… au fost cam 6 milioane."

Dar in acest an robotelul a avut un adversat de temut in "Wolf", o masinarie creata de echipa din Bucuresti, care a investit 5000 de euro.

La o prima vedere, pare o joaca de copii. Treaba este insa serioasa, iar concurentii trebuie sa manevreze cu grija robotul ca sa nu iasa din cerc, altfel vor fi descalificati.

Iar daca unii au mizat pe aspectul simplist, alti au ales o abordare mai nastrusnica.

Una peste alta, la final, nici favoritul Kraft, dar nici Wolf, nu au iesit castigatori, ci Bullet. Iar cei care l-au creat au sansa sa mearga mai departe.

Septimiu Crisan, organizator: "Au sansa de a merge in Japonia si Viena la campionatele europene. E un lucru foarte bun, pentru ca sunt companii care doresc sa-I angajeze."

Un astfel de hobby nu este insa ieftin. Pe langa munca, pasionatii cheltuiesc mii de euro cu roboteii razboinici.

Share articol: