Ultima controversa din fotbal ii determina pe sefii din Bundesliga sa ia in calcul folosirea tehnologiei Google Glass

Sefii din Bundesliga, prima liga din Germania, iau in calcul folosirea tehnologiei Google Glass care le va permite sa vada reluarile precum cei care privesc meciul la televizor! Astfel, 'golurile fantoma' nu vor mai exista.

"Reusita" lui Stefan Kiessling din partida dintre Bayer Leverkusen si Hoffenheim, faza la care mingea s-a dus pe langa poarta insa o gaura in plasa a facut ca mingea sa intre in poarta si golul a fost validat, a dus la aceasta posibilitate.

Seful arbitrilor din Bundesliga, Andreas Rettig, crede ca e necesara o schimbare si este avocatul introducerii acestei noi tehnologii pentru a-i ajuta pe oficiali.

"Suntem deschisi la noile inovatii din tehnologie", le-a spus el celor de la Sued Deutsche. "Dar e clar si ca trebuie sa ne adresam mai atent in ceea ce priveste deciziile fundamentale" crede acesta.

Google Glass reprezinta un computer portabil optic, arbitrii putand purta ochelarii care sa le arate chiar in fata ochilor reluarile si alte imagini.

Rettig crede ca aceasta tehnologie futurista, ce a fost deocamdata disponibila doar unor apropiati Google, o pereche costand nu mai putin de 1500 de euro si pana la 10.000 de euro pe piata neagra, ar fi ideala pentru a-i ajuta pe oficialii partidelor.

"Ar trebui sa ne gandim la ochelari-calculator pentru arbitrii, precum Google Glass. Cand te gandesti la progresul tehnologic, trebuie sa facem urmatorul pas si sa discutam daca ar fi bine ca arbitrii sa poarte ochelari pentru a vedea acelasi lucru ca oamenii care privesc meciul de pe canapea"
a mai spus Retting.

Share articol: