Cele doua firme sunt gata sa puna pe masa chiar si un miliard de dolari pentru a cumpara programul dezvoltat de o firma israeliana.

Facebook a anuntat ca se afla in discutii avansate pentru achizitionarea unui soft de navigatie prin satelit al unei companii din Israel dar a aflat "cu surprindere" ca are competitori. Astfel, Apple ar putea ridica miza la un miliard, programul urmand sa imbunatateasca celebra Maps, aplicatia care s-a dovedit un esec.

Un blog de business din Israel sustine ca discutiile pentru vanzarea Waze au inceput cu sase luni in urma, Apple intrand pe fir abia "pe ultima suta de metri". Compania producatoare a refuzat sa comenteze aceste lucruri.

Waze a ajuns pe 45 de milioane de device-uri in ultimul an de zile, doar in luna martie a lui 2013 fiind descarcat de 1,5 milioane de oameni. Programul se foloseste de sateliti pentru a oferi pozitionare si date despre trafic, datele fiind distribuite apoi tutoror celor care se afla in vecinatatea punctului cautat, oferindu-se astfel informatii in timp real.

Share articol: