In epoca in care drumul la biblioteca a fost inlocuit de o cautare pe Google, iar istoria se scrie cu destule greseli pe Wikipedia, Biblioteca Nationala a Romaniei se reinventeaza cu ajutorul noilor tehnologii.

Dincolo de dimensiunile epice ale stabilimentului cultural, vizitatorii vor descoperi de acum o experienta total diferita a lecturii. Spatii generoase, multa lumina naturala si birouri pe care sa iti intinzi tot proiectul de licenta.

Biblioteca Nationala intra in competitie cu retelele de socializare si tinde sa devina "sufrageria" unde te intalnesti fata in fata cu prietenii. Pentru cei care iau studiul si mai in serios, exista salile de lectura individuala. Pana sa intri la citit, iti poti cauta cartea in cloud-ul bibliotecii.

Razvan Velican, directorul unei firme de IT: "Biblioteca are nevoie de 500 de calculatoare. Le-am inlocuti cu masini virtuale, la un server central."

O parte dintre carti sunt la indemana, pe rafturi organizate dupa domenii. Pe altele, le poti cere custodelui care le primeste cu un lift special, din depozit.

Volumele sau hartiile istorice nu puteau fi luate acasa, pana acum. Dar, de astazi, se rezolva: "ajung" pe stick, cu ajutorul unor scannere ultramoderne. Accesul in Biblioteca Nationala este liber.

Sursa: stirileprotv / Foto: Business24

Share articol: