Atentie la greselile pe care le faceti in trafic. Daca politia nu e prin zona, atunci poate ca ati fost filmati de un sofer care si-a montat pe parbriz o camera video.

Vorbim despre o moda care a luat deja amploare printre soferii romani, care au postat pe internet mii de inregistrari cu incidente surprinse in trafic.

"Mi-a venit ideea cand ma plimbam in trafic si am vazut mai multe incidente si un accident.", spune Razvan, unul dintre miile de soferi care posteaza pe internet fel de fel de incidente surprinse in trafic. In ultimul an camerele foto-video s-au ieftinit extraordinar.

Poti sa-ti iei o astfel de camera cu 200 de lei, 700 de lei .. pana la 2-3000 de lei. Totul in functie de buget. Pana la urma .. si smartphone-ul poate filma traseul.

O sa spuneti ca la prima vedere totul este o extravaganta, insa atunci cand vei ajunge in fata inspectorului de la daune si trebuie sa dovedesti ca nu tu ai trecut pe rosu, oricare dintre ele poate fi martorul de care ai nevoie. Aceasta moda s-a transformat deja in regula peste hotare.

In Anglia, spre exemplu, cateva firme de asigurari taie din tarife chiar si 30% pentru cei care au pe bord o astfel de camera video - o varata cutie neagra a autoturismului. Ideea pare tentanta si pentru piata din Romania.

Cutiile negre ar putea fi utile pentru politele CASCO. Din 10 accidente usoare, 4 ajung sa fie rezolvate la politie din cauza neintelegerilor dintre soferii implicati.

Share articol: