Vara, numele mari de pe internet nu dorm. Google tocmai si-a innoit site-ul de harti, Instagram lucreaza si cu video, iar Microsoft are de acum un motor de cautare peste asteptari.

Avem impresia ca marile companii, odata ajunse acolo sus, nu mai stiu sa inoveze. E o vorba, pe care o spun mereu programatorii, IT-istii in general. De data asta avem cateva exemple despre cum cele mai folosite servicii de pe internet reusesc sa tina pasul cu noutatile.

Noul Dropbox, spre exemplu. Cel mai folosit serviciu de cloud are de acum viteze imbunatatite, atat la descarcare cat si la urcare de poze. Semn ca cei de la Dropbox incep sa treaca pe profit. De-acum poti sa faci screenshot si sa-l salvezi direct in aplicatie, apesi "ctrl+V". Si, o functie noua, se pot sincroniza pozele de pe iPhoto - adica pozele salvate in cloudul de la Apple - dar la fel de bine imi pot salva si programul de somn. Mai tineti minte aplicatia "Sleep as android"?

Google Maps - Noul serviciu de harti de la Google este imperionant. Cautarea unor locuri importante genereaza nu doar o pozitionare pe harta, ci inca 3 variante - vederea din spatiu adica Google Earth pentru care nu mai ai nevoie de o aplicatie ci poti naviga direct din browser, cunoscutul Street View, dar si un tur de poze spectaculos.

Noul Google Maps este in varianta beta, adica nu se poate folosi momentan decat pe baza de invitatie. Va puteti inscrie la rand, asa cum a facut si George Buhnici. Pe Facebook inca mai asteapta acces la "Graph search".

Bing - serviciul de cautare de la Microsoft. Pentru cautari simple e mai spectaculos. Adica, ceva mai usor aranjat in pagina. Din pacate, suprematia Google i-a facut sa ajunga pe locul doi. Iar pe cautarile mai simple, mi se pare eficient.

Instagram - cea mai folosista aplicatie pentru foto de pe iPhone si Android stie de acum o saptamana si... sa si filmeze. Poti sa alegi dintre o multime de filtre. E usor de folosit. Apesi pe butonul din mijloc de jos, iar in dreapta ai un buton de camera. Asa treci in modul video. Apoi, e ca si cum ai face un montaj. Cand vrei sa inregistrezi, tii apasat pe buton. Schimbi incadratura si tii iarasi apasat. Atat de simplu. La final, pui efectul si apropo, ai si stabilizare.

Cei de la Facebook nu sunt primii care fac asta. Aplicatia Vine a celor de la Twitter face acelasi lucru. Doar ca fara efecte si alte giumbuslucuri. Si deja, pe internet au aparut o multime de pagini unde poti sa gasesti cele mai interesante Vine-uri, adica videouri scurte. Vine merita insa o editie dedicata.

Share articol: