Intr-o era in care portabilele, adica laptopurile si tabletele, au acaparat piata computerelor, PC-ul se reinventeaza si devine si el mai mic.

Este usor sa treci cu vederea un card de memorie, la prima vedere, dar daca te uiti mai de-aproape o sa observi ca are si procesor si-apoi stai de vorba cu dezvoltatorii si afli ca este cel mai mic computer capabil din lume. Care este scopul lui in viata? Sa dea viata tuturor obiectelor de prin casa cum ar fi o cana, incalzitorul de mancare pentru copil, carutul copilului, orice iti trece prin minte - cata vreme ai talent la programare cu un calculator foarte mic.

Reprezentant INTEL: "O data montat computerul in cana, aceasta devine o platforma pentru aplicatii, poate afisa temperatura, informatii de la bursa, numarul de e-mailuri necitite si daca prietena ta are o cana identica si o umple cu cafea, ceasca ta lumineaza. Ideea e ca poti sa pui tot felul de aplicatii pentru ca este o platforma de aplicatii."

Acesta este un prim exemplu de ce ar putea insemna Internetul Lucrurilor, adica toate obiectele din casa vor fi conectate la internet si controlate cu ajutorul unui singur computer.

Tot Intel mizeaza puternic pe NUC, calculatoare foarte puternice in carcase de dimensiunea unui penar. Cu procesoare i5 sau i7 si consum redus de energie, computerul devine un veritabil sistem multimedia, ce te ajuta sa te uiti la serialele preferate pe televizor. La nevoie se transforma si in consola de jocuri.

Raspberry PI este deja de cativa ani buni pe piata. Este cel mai ieftin computer din lume. Cu 35 de dolari poate fi al tau, are Wi-Fi, iesire HDMI si poate sa ruleze filme HD. Cine are talent la programare, poate transforma Raspberry in creier de robot.

In competitia cu telefoanele mobile sau tabletele, calculatoarele pentru jocuri intra la apa, iar jocurile se muta in cloud.

Cu toate mufele, internet, monitor si mouse, pe diferite marimi, SteamBox este un astfel de calculator care controleaza un joc aflat in cloud. Prin el ai la dispozitie toate jocurile de pe Steam. 

Share articol: