Daca va intrebati cum se misca noul Android Lollipop, va putem confirma: e superb. Marian Andrei a facut un tur al noilor optiuni si setari din sistemul de operare pentru telefoane.

Cu "lock screen", toate notificarile apar pe ecranul de blocare. Dar poti sa le ascunzi daca vrei. Ca sa le deschizi apesi de doua ori pe notificare. Asta daca nu ai desen de deblocare sau cod.

Notification Bar - este mult mai curat, informatiile apar sub forma de carduri. Si daca mai tragi o data ajungi la setarile rapide de oprire bluetooth, wi-fi..

Meniul apare ca duhul lui Aladin din lampa. Iconite mari, usor de vazut de la 2 metri distanta. Meniul de apeluri este cu poze, pentru contactele cu poze, iar daca te suna cineva, ecranul nu iti mai este acoperit de apel, ci apare doar in parte de sus.

Ai si functie de baterry saver, bara de notificari devine portocalie, scade din puterea procesorului si opreste sincronizarea. Si bateria para sa tina ceva mai mult decat la Android 4.4.4 KitKat. Pe Nexus 5, noul Android Lollipop se misca foarte bine.

Share articol: