Afla in timp real noutatile din gaming si tehnologie de la trimisul special la Las Vegas, George Buhnici. StirileProTV.ro vor fi LIVE din viitor!

Ultrabook-ul este in esenta un laptop mai subtire si mai performant decat cele pe care le utilizam acum. Foloseste procesoare mai mici, dar puternice, construite sa consume mai putin curent. Bateria tine acum fara probleme si 8-10 ore. Mai mult, ultrabookul reporneste in cateva secunde. Depozitele de la noi au inceput sa bage marfa.

Pana la sfarsitul lunii ianuarie veti putea intreba in magazine despre patru ultrabookuri diferite. Vorbim despre cele de la Acer, Asus, Lenovo si Toshiba. La prima vedere, foarte asemanatoare. La o privire mai atenta se vad materialele diferite. Si configuratia tehnica este importanta. Sa nu mai punem la socoteala marca, un criteriu important pentru client.

Toti cei patru producatori au apelat la aluminiu pentru carcasa. Acer si Toshiba merg insa pe materiale mai accesibile la tastatura si interior, ca sa poata oferi preturi mai mici. Lenovo ramane focusat pe zona de business, cu un design simplu si de efect, iar Asus impresioneaza cu aluminiul slefuit inclusiv la interior.

Cel mai ieftin ultrabook va costa 3.000 de lei, iar cele mai performante vor ajunge la 6.000. Ofera la schimb configuratii cu procesor i7, memorie DDR3 si stocare pe SSD.

"In momentul acesta, avem netbook-urile, tabletele si laptopurile. Iar ultrabook-ul este pozitionat intre ele si va incerca sa ia o cota cat mai mare de la ambele produse," spune Alexandru Ghica - Product Manager, Scop Computers.

"Nu suntem convinsi ca laptopul si-a spus ultimul cuvant. Acest laptop are 1,1 kg, foarte usor, foarte subtire, incape intr-o poseta mai degraba decat o servieta. Este foarte usor de folosit si are performante la nivelul laptopruilor de 2,3kg," explica Ciprian Donciu - Director de vanzari Asus Romania.

Ca sa bata laptopul clasic, ultrabook-ul mizeaza asadar nu doar pe imagine, ci si pe performanta. Este insa de ajuns? Le-a luat competitorilor Apple patru ani ca sa ajunga la nivelul Macbook Air. De atunci si pana acum a fost evolutie. Ce asteptam pentru 2012 este o revolutie, ceva wow, ceva care sa schimbe total lumea laptopurilor. Platforma aceasta subtire si sprintena promite insa si mai mult. Cel putin asta spun specialistii de la intel, care au dezvoltat-o si o ofera producatorilor de laptop-uri.

"Ceea ce se afla in momentul acesta pe piata este prima generatie de ultrabook-uri. Cea de-a doua generatie va fi lansata anul acesta si va combina capabilitati de tablet-pc, adica ecran tactil si caracteristici clasice ale unui laptop," Manuela Oprisan - Director PR, Intel Romania.

Pe langa cele patru ultrabook-uri aflate pe piata romaneasca, isi pregatesc lansarea alte cateva zeci de modele de la LG, Samsung si HP. Toate vin, evident, si in Las Vegas, la CES, unde merge si iLike IT.

Sursa: StirilePROTV.ro

Share articol: