O echipa de programatori romani pune la cale transformarea comunismului in povestea dintr-un joc electronic. Le mai lipseste doar... cooperativa.

Exista o adevarata nisa a jocurilor independente, care se inspira din aproape orice se intampla in jurul lor. George Buhnici a descoperit un joc inspirat din comunism. Se numeste „Black The Fall” si prima varianta e deja gata – doar ca realizatorii lui au acum nevoie de bani pentru a-l imbunatati. Iar pentru asta au apelat la varianta capitalista a vechilor cooperative – Kickstarter.

Black the Fall are loc intr-un univers alb-negru – si, ocazional, rosu – care arata foarte deosebit de mai tot ce ati vazut pana acum in materie de jocuri. Este un joc indie, 100% romanesc, un platformer cinematic care se desfasoara intr-o lume comunista, industriala.

Black, personajul principal al jocului, sufera de amnezie iar din pielea lui incepi sa explorezi mediul inconjurator, sa rezolvi puzzle-uri si sa decizi cum te comporti cu personajele ciudate pe care le intalnesti. Va fi lansat pe mai multe platforme – mai intai PC, apoi pe tablete, telefoane si console

In momentul de fata creatorii sai au o campanie in derulare pe Kickstarter si mai au 4 zile pentru a strange fondurile necesare. Mai au de adunat doar 5.000 de lire iar cei care sustin proiectul pot primi tricouri, afise si alte cadouri. Ii gasiti aici pe Kickstarter.

Share articol: