Lansarea generatiei a sasea da peste cap utilizatorii care folosesc deja un iPhone. Multi utilizatori descopera ca noul sistem de operare aduce o lista de modificari.

Unele placute, altele de-a dreptul nepotrivite. George Buhnici e in tabara nemultumitilor si ofera amanunte la iLikeIT.

"Cand am vazut noul iPhone, mi-am dat seama ca se va vinde neasteptat de bine. Momentul ales inainte de sarbatori si micile imbunatatiri par suficiente pentru fanii care abia asteptau sa isi faca un cadou ori sa isi innoiasca abonamentele. Dincolo de carcoteala legata de strugurii acri poate, noul iPhone a intrat deja pe piata de la noi, evident cu sacosa. A pus mana pe unul dintre primele si l-a desfacut chiar Cabral. A pus deja imagini pe blogul lui, pe care vi le recomand." - spune George.

O data cu noul telefon, Apple a lansat si un nou sistem de operare. iOS 6 aduce 200 de lucruri noi fata de versiunea anterioara. O sa fie greu de jailbreak-uit se pare, dar nu asta ne incurca cel mai tare. Ideea este ca are de acum o multime de lucruri interesante si utile dar nu spectaculoase.

 "Ceasul! Exact, au facut in sfarsit o aplicatie de ceas pentru alarme. Facebook este de acum integrat in IOS, adica vei putea recomanda foarte usor o poza ori sa postezi un mesaj. Urmeaza asadar o invazie si mai mare de postari ale prietenilor care iti vor inghiti si mai mult timp la serviciu. Ideea este ca de acum te loghezi o singura data si apoi poti sa postezi cu doua clicuri. In plus, viteza aplicatiei Facebook este de acum mult mai buna, adica poti derula rapid.

Twitter este acum chiar in zona de notificari ca si Facebook, iar aplicatia arata mai bine si se misca mai repede.

Imi mai place Siri. Desi avanseaza lent, iar limba romana intarzie, asistenta de pe iPhone si iPad stie de acum sa faca mai multe lucruri daca te descurci cu limbi mai cunoscute ca engleza, franceza, germana, spaniola: deschide aplicatii, iti arata pozele sau ii poti dicta un status nou pe retelele sociale. In State spune scoruri la meciuri si face rezervari la restaurante. Noi mai asteptam.

Photo Streams - Asta e o treaba desteapta pentru cei care vor sa arate o poza sau mai multe unei singure persoane sau unui grup direct din telefon. Faci un canal de genul acesta si persoana invitata poate vedea pozele automat.

Facetime - merge de acum si pe 3G, dar parca Skype ramane mai bun.

Do not disturb - excelent pe timp de noapte si il poti programa sa zicem intre ora 22 si 07. Ideea este ca telefonul e pe silentios, dar isi ia emailurile sau alte actualizari. In caz ca cineva suna insa insistent, va intelege ca e o urgenta si va suna totusi dupa doua apeluri in mai putin de 3 minute. 

In timpul apelului - poti respinge un apel cu SMS, de acum ca si pe Android, ii poti cere telefonului sa iti aminteasca de apel peste o ora sau cand te pui in miscare, sa spunem din locul unde ai fost in sedinta. In E-Mail poti avea o lista VIP cu utilizatori preferati si poti da refresh daca tragi de lista. Arata bine.  AppStore arata mai bine. Icoane mai mari si nu mai trebuie sa bagi parola de fiecare data. Asteptam de mult asta. Game Center a primit si el noutati, dar nu ma convinge.

Safari are de acum tot felul de imbunatatiri pentru browsing, dar eu raman fan Chrome, inclusiv pe iPhone si iPad."

"Aplicatia de Harti este slaba pe Romania. Nici Google nu era perfect, dar sigur mai bun. Nu mai avem Streetview sau cladiri 3D. Navigatia este asa si asa, gratie experientei Tom-Tom. Tot din cauza razboiului cu Google a disparut si aplicatia YouTube, dar o poti descarca pe cea noua insa doar pe iPhone, caci pe iPad inca nu este gata." - mai spune George.

Share articol: