Pasiunea pentru muzica ne marcheaza tineretea, iar cei mai norocosi o pastreaza cu ei toata viata. Exista insa oameni geniali care transforma aceasta pasiune in ceva cu totul special.

Cand artistul este si magician al informaticii, s-ar putea sa vedem ceva revolutionar. Este si cazul lui Alexandru Dudescu, in varsta de doar 15 ani, care a creat un program software special pentru artisti.

"Dispozitivul se numeste Guitar Tab Maker. Este un soft atasat la chitara cu niste senzori si prin acest dispozitiv eu imi pot inregistra partiturile pe calculator." - a spus tanarul, invitat la iLikeIT, emisiune realizata de George Buhnici.

Mai exact, pe chitara a fost fixata o placa electronica cu circuite.

"Pe fiecare din corzi circula un anumit voltaj. Am aici niste contacte din aluminiu prin care, la fel, circula un anumit voltaj, iar cand senzorul atasat la pana de chitara atinge o coarda se inregistreaza o anumita cifra si este afisat aici. Softul este facut de mine." - explica Alexandru Dudescu.

Deocamdata, acest program este la inceput, in faza "beta", insa tanarul talentat promite ca va perfectiona Guitar Tab Maker.

"Motivul pentru care pe ecran apar mai multe cifre este acela ca senzorul nu este tocmai perfect. Dar, din program pot face sa fie recuperate numai cifrele care ma intereseaza pe mine, si anume notele bune. Pe acelea le stochez intr-un fisier si apoi, prin intermediul unui alt soft, se transforma in partituri de forma aceasta." - spune Alexandru.

El este hotarat ca pe viitor sa lanseze si o retea sociala de muzica, unde utilizatorii sa isi poata crea un cont, sa isi incarce creatiile si sa le impartaseasca cu prietenii.

 

Sursa: StirileProTv

Share articol: