Expozitia de tehnologie si produse electronice din Las Vegas lasa planeta cu gura cascata. Dupa revolutia televizoarelor din prima zi, ochii jurnalistilor au ramas fixati pe robotii care merg pe bicicleta ori care stau de vorba cu vizitatorii.

Si, pentru ca tot vorbim despre ochi, cu ei vom controla calculatorul in locul batranului "mouse". Un robot mare cat un baschetbalist care parea iesit din filmul Transformers a fost atractia zilei in standul celor de la TP Link. Se misca exact ca un om si i-a facut pe toti sa creada ca este, de fapt, un om in costum, cand a inceput sa vorbeasca.

Desi inginerii l-au pazit fara intrerupere, uriasul din plastic si metal a obosit destul de repede si s-a emotionat in fata audientei, asa ca a fost dus la loc intr-o camera inchisa.

La fel de sensibil este si robotelul Murata. Sta in echilibru pe bicicleta cu doua roti fara ajutor. Murata are un giroscop in piept, senzori ultrasonici si camere in loc de ochi. Si el este doar o jucarie foarte scumpa facuta sa atraga atentia fara sa fie de vanzare.

Asa ca ne indreptam privirea catre ceva accesibil. Printre noutatile care arata spectaculos, dar nu pariem ca vor avea succes, putem numara si mingea cu personalitate electronica. Sphero iese la vanzare pentru 230 de dolari.

Sursa: StirilePROTV

Share articol: