Compania a intrat in faliment anul trecut si a vandut in timpul restructurarii o parte din active si din portofoliul de brevete de inventie.

Grupul american Eastman Kodak, fosta glorie a fotografiei, a obtinut avizul instantei de judecata pentru a iesi din faliment, dupa ce si-a restrans semnificativ operatiunile in timpul restructurarii, focusand operatiunile pe imagistica digitala si printare, anunta Mediafax.

Fondata la New York in urma cu peste 100 de ani, Kodak a fost liderul incontestabil al imaginii pe film pana in anii '90, cand ascensiunea fotografiei digitale a inceput sa puna probleme companiei.

Eastman Kodak isi va relua activitatea in conditii normale cel mai probabil in termen de doua saptamani, potrivit BBC.

Compania a intrat in faliment anul trecut si a vandut in timpul restructurarii o parte din active si din portofoliul de brevete de inventie.

Kodak intentioneaza sa se specializeze in printare digitala.

Avocatul Kodak, Andrew Dietderich, a declarat in fata tribunalului pentru falimente ca noul Kodak nu seamana aproape deloc cu grupul care a dat faliment anul trecut, nici cu imaginea intiparita in istorie.

Majoritate actionarilor au avizat planul propus de companie in timpul falimentului, insa un grup de fosti angajati in contesta.

Creditorii vor primi numai 5% din sumele datorate de Kodak, iar actionarii au cea mai scazuta prioritate la recuperarea creantelor.

Share articol: