Targul de electronice din Las Vegas relanseaza conceptul casei inteligente. Adica telefonul si tableta vor comunica fara probleme cu frigiderul si vor trimite retete cuptorului dn bucatarie.

masina de spalat va porni cand curentul e mai ieftin. In locuinta viitorului nici macar privitul pe fereastra nu va mai fi ce-a fost. Este foarte usor sa folosesti fereastra inteligenta. Nu trebuie decat sa dai cu degetul in sus si in jos pentru a inchide sau deschide storurile aparente.

 

YODA pe Facebook! Da LIKE pentru cele mai noi informatii din tehnologie!

 

 Va mai dura cativa ani pana cand fereastra desteapta va ajunge pe piata, pentru ca este o tehnologie tanara si inca scumpa. Dar sa revenim la bucatarie, unde frigiderele si cuptoarele conectate la internet ofera accesul la radiouri online si retele sociale. Stiu si retete culinare si urmaresc si datele de expirare ale alimentelor. Nu trebuie decat sa pozati bonul de casa cu telefonul mobil iar informatiile intra in inventarul frigiderului care stie de acum si daca aveti toate ingredientele necesare pentru gatit.

Tot la CES 2012, dulapul care curata si netezeste hainele cu ajutorul aburului. Electrocasnicele viitorului au fost gandite sa comunice intre ele,dar si cu uzina electrica, pentru a sti cand e incarcarea mai mica in retea si curentul mai iefin.

Pentru cei care isi doresc insa independenta energetica exista o solutie: centrala termo-electrica de apartament. Extrage hidrogenul din gazul natural si il transforma in apa calda si electricitate, suficienta pentru toata casa. Toate acestea sunt prototipuri, insa primele modele vor ajunge pe piata in urmatorul an.

Sursa: Stirile PRO TV

Share articol: