Click, share, publica. Din trei miscari ai pus o poza pe net. E suficient pentru milioane de romani care folosesc deja camera foto de pe telefonul mobil.

Si este OK pentru Facebook spre exemplu, dar insuficient pentru o revista sau un site de calatorii, de moda sau un blog serios.

Profesionisti dar si ilustrii amatori care cauta perfectiunea in fotografie se uita cu atentie doar la aparatele foto mari. Mai mare si mai greu a insemnat mereu mai bun. Nu neaparat si mai destept.

Iar competitia intre camerele momentului este acerba. Generatia noastra pare pornita din nou in cautarea acelui instantaneu special in fiecare zi, in orice situatie. Asa ca e greu sa alegi dintre sutele de modele. Va punem la curent cu ultimele tendinte chiar acum si revenim cu un experiment special alaturi deAndreea Esca pe care o pozam cu un aparat 4G.

Camerele foto profesionale au ramas, singurele neatinse de... inteligenta. Poza impecabila facuta cu un aparat mare, un DSLR spre exemplu, are nevoie de minute bune ca sa ajunga pe net. Trebuie sa scoti cardul, sa il bagi in laptop si apoi sa postezi.

Noi vrem mai repede, iar de acum se poate cu o camera foto mirorrless, cum este Samsung Galaxy NX. Asa ca am gandit un shooting, o sesiune foto cu o vedeta, colega noastra Andreea Esca si doua echipe.

De o parte, echipa The One, care va face poza si o va pune pe coperta dupa metoda clasica. De cealalta parte, echipa blogului Dana Paun. Adica Dana Paun in persoana si doar o camera foto cu care trebuie sa faca o poza cel putin la fel de buna, iar apoi sa o posteze pe blogul ei de street-chic.

George Buhnici, Andreea Esca

Share articol: