Bateria-minune prezentata la Las Vegas va putea alimenta primele smartphone-uri in 2017

Un startup a prezentat la targul CES 2015 un prototip de baterie care se incarca in mai putin de 2 minute! Componenta ar putea ajuta milioane de utilizatori de smartphone. StoreDot si-a imbunatatit prototipul prezentat prima data in aprilie si a facut senzatie la Las Vegas. Au echipa cu noua baterie un Samsung Galaxy S5 si au reusit sa il incarce in mai putin de 2 minute, in timpul unei demonstratii pentru Mashable.

Sursa foto: Mashable

Bateria initiala putea incarca telefonul in doar 30 de secunde, dar era prea mare pentru a echipa un smartphone. Asa ca israelienii de la StoreDot au micsorat dimensiunile si au crescut durata de incarcare. Performanta e aproape ireala, dar se datoreaza unei abordari complet diferite.

 

A video posted by Karissa (@karissabe) on

In loc sa incerce sa imbunatateasca capacitatea bateriei, cei de la StoreDot au reproiectat intreaga structura interna a acesteia, folosind nanotehnologia. Exista insa si un dezavantaj: bateria cu care s-a facut demonstratia de la CES 2015 a tinut doar 5 ore.

Am regandit complet bateria. Nimeni nu s-a mai gandit la asta pana acum"

CEO-ul StoreDot, Doron Myersdorf spune insa ca impedimentul nu e ata de mare tocmai datorita timpului extrem de mic de incarcare. “Am depus multa munca de cercetare. Am incercat sa abordam diferit problema. Toata lumea se gandea cum sa mareasca capacitatea, nimeni nu s-a gandit sa o micsoreze”, spune Myersdorf. Israelienii au facut si o demonstratie pentru BBC.

Pe langa durata mica, bateria mai are un dezavantaj. E mult mai scumpa decat alternativele comerciale. Israelienii estimeaza ca va costa cu 50 de dolari mai mult decat bateriile obisnuite. In plus, compania mai are de lucru la dimensiuni, dar si producatorii care vor alege acest nou tip de baterie vor trebui sa isi modifice telefoanele, pentru a ii oferi mai mult spatiu.

Cei de la StoreDot nu vor sa se opreasca insa doar la smartphone-uri sau tablete. Adevaratul lor obiectiv e sa creeze un nou tip de baterie pentru masinile electrice. O incarcare de doar cateva minute ar echivala cu timpul petrecut pentru a face un plin de benzina, ceea ce ar putea duce la o explozie a vanzarilor de autovehicule electrice. Compania estimeaza ca in doar un an va reusi sa obina un prototip functional si pentru acest tip de masini.

Share articol: