Cu Hyperlapse poti comprima filmari de 2 minute in 15 secunde

Instagram a lansat Hyperlapse, aplicatia pentru iOS, care accelereaza si stabilizeaza filmarile. Interfata e foarte simpla, minimalista, iar procesul de captura si prelucrare se face apasand de doua ori. Video-urile pot fi accelerate la o viteza de pana la 12x. Asta inseamna ca poti comprima 3 minute de filmare in doar 15 secunde, cat poate avea maximum un video urcat pe Instagram. Hyperlapse nu inregistreaza insa si sunet.

Aplicatia poate fi descarcata gratuit din AppStore. Hyperlapse foloseste o tehnica simpla. Filmeaza la un framerate mai mic decat normalul de 25 de cadre pe secunda si reuseste sa stabilizeze imaginea la fel de bine precum un dispozitiv de 15.000 de dolari, se lauda dezvoltatorii.

"In mod normal, pentru filmarile time-lapse, telefonul sau camera video trebuie sa ramana nemiscate. Tehnologia noastra iti permite sa faci o astfel de filmare in timp ce mergi, de exemplu", se arata pe blogul Instagram. Teoretic, asta permite orcarui utilizator sa si puna imaginatia la contributie si sa filmeze astfel de imagini:

Un soft obisnuit de stabilizare urmareste o serie de puncte pe care le compara tot timpul, pentru a scoate tremuratul imaginii. Hyperlapse da insa rezultate mult mai bune, cu mai putina putere de procesare, astfel ca un video prelucrat cu Hyperlapse arata mai bine chiar si decat unul prelucrat profesional, cu un soft de genul Adobe Premiere, folosind Warp Stabilizer. Cei de la TheVerge au facut comparatia si au ramas uimiti de rezultate.

Deocamdata, Hyperlapse nu e disponibila si pe Android si nu se va lansa in viitorul foarte apropiat. "E o platforma importanta pentru noi si vrem sa aducem Hyperlapse pe Android, dar din pacate API-urile necesare nu sunt disponibile, mai exact, cele pentru controlul giroscopic si pentru camera. Lucram insa la asta", a spus unul din purtatorii de cuvant ai Instagram pentru TheNextWeb. Cat despre Windows Phone, compania nu a anuntat inca nimic.

Share articol: