Telefoanele Android care nu au acces la servicii Google nu sunt la fel ca cele fără, cel puțin pentru noi, consumatorii din Europa. Acum un mare producător chinez afirmă că telefoanele lor vor avea din nou acces la serviciile gigantului. 

Un purtător de cuvânt al Honor a confirmat că smartphone-urile și tabletele companiei ce vor fi disponibile la nivel global vor putea rula serviciile mobile Google în viitor. Honor este supus revizuirii securității Google Play Protect și a testelor de compatibilitate, pentru a se asigura că aplicațiile GMS sunt gata să ruleze pe dispozitivele realizate.

Honor spune că dispozitivele compatibile vor primi GMS, dar nu a specificat care dintre acestea și nici dacă terminalele mai vechi aflate deja pe piață vor primi suport GMS sau când anume s-ar putea întâmpla asta. 

Honor a făcut parte din compania Huawei până când brandul a fost vândut, iar acum funcționează independent. Astfel, ar avea acces din nou la servicii precum Google Play Store, Google Maps, Gmail, YouTube sau Google Drive.

Pentru Huawei probabil va mai dura ceva timp până când va putea oferi din nou tot ce pune la dispoziție Google. Și vom vedea dacă producătorul chinez va mai trece la Android cu GMS după ce a anunțat lansarea sistemului de operare Harmony OS pentru telefoane și dispozitive inteligente.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: