Samsung a finalizat ancheta privind cauza exploziilor care au afectat telefoanele Galaxy Note 7.

Compania Samsung a terminat ancheta despre cauza care a dus la explozia a numeroase telefoane Note 7.

Potrivit Daily Mail, care citeaza o sursa anonima, bateriile sunt cele care au provocat aceste incidente.

Daunele totale suferite de companie se ridica la peste 19 miliarde de dolari. Samsung va anunta oficial rezultatele anchetei pe data de 23 ianuarie.

Ancheta privind exploziile mai multor dispozitive Galaxy Note 7 a inceput in luna octombrie 2016. Insa primele incidente au fost raportate in august, cand utilizatorii au inceput sa publice fotografii cu telefoanele complet arse.

Samsung a oprit productia si vanzarea acestui model in octombrie si a oferit utilizatorilor banii inapoi, daca solicitau acest lucru. Totusi, productia a fost oprita numai dupa ce inclusiv modelele considerate sigure, oferite la schimb utilizatorilor, au luat foc din senin.

Samsung isi pune toate sperantele in lansarea noului model, Galaxy S8, cu care spera sa recastige increderea consumatorilor.

Bateriile modelului Note 7 aveau un defect de fabricatie si se supraincalzeau. Din cauza spatiului foarte mic din interior, electrozii negativi si cei pozitivi nu erau bine separati si astfel intrau in contact, producand explozia, a explicat Koh Dong-jin, presedintele diviziei de mobile din cadrul Samsung.

In mod normal, compania ar fi trebuit sa observe acest defect de fabricatie inainte de lansarea pe piata a modelului Note 7.

Share articol: