Suparatoarea intrebare „Are cineva un incarcator de telefon?” va deveni istorie!

Compania Dyson, cunoscuta pentru aspiratoarele de top pe care le fabrica, investeste 15 milioane de dolari intr-o tehnologie care poate dubla viata bateriei telefonului mobil. Aceleasi concepte pot fi aplicate si la masinile electrice, care ar putea merge 965 de kilometri la o singura incarcare a bateriilor.

Compania a investit in Sakti3, un startup aparut la Universitatea din Michigan, care a venit cu o noua tehnologie ce permite inmagazinarea a de doua ori mai multa electricitate in baterii traditionale,  pe baza de litiu, folosite in mod curent in smartphone-uri.

Lipsa unor baterii mai bune este principala limitare cu care se confrunta tehnologia in acest moment. In timp ce tehnica evolueaza, deocamdata nimeni nu a gasit o solutie pentru a face si domeniul bateriilor sa avanseze ini acelasi ritm. Tehnologia litiu-ion folosita in prezent a progresat foarte putin din 1991 si pana acum, an in care ea a fost introdusa de Sony.

Descoperirea unei modalitati de a face bateriile mai bune si mai usoare ar avea un impact puternic asupra majoritatii industriilor.

Share articol: