Lumea are nevoie de tot mai multe surse de energie eco, iar acesta poate fi unul dintre raspunsuri.

Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Michigan au creat celule solare complet transparente, care ar putea transforma orice fereastra sau bucata de sticla, ca de exemplu ecranul smartphone-ului tau, intr-o celula solara fotovoltaica. Se intampla prin august 2014. Cercetatorul din spatele acestui proiect, Richard Lunt, ramane asistent la Universitatea de Stat din Michigan, dar acum a co-fondat un startup, Ubiquitous Energy, care ar putea schimba felul in care ne folosim electricitatea.

Lunt si echipa lui n-au creat componente mai mici, ci au schimbat felul in care celulele absorb lumina. Practic, celulele inmagazineaza selectiv energie din spectrul solar. O aleg doar pe cea pe care nu o putem vedea cu ochiul liber, lasand lumina obisnuita sa treaca.

Prototipul lor are o eficienta de 1%, insa spera sa ajunga la 10% in momentul in care vor comercializa produsul. Cercetatorii au incredere ca tehnologia lor poate fi folosita la scara larga, pentru a imbunatati viata posesorilor de smartphone-uri, dar si a companiilor care isi doresc electricitate din surse eco, scrie extremetech.com.

Share articol: