Seful Apple, Tim Cook, e incantat de felul in care noul iPad este primit de fani.

Noul iPad a avut vanzari spectaculoase in primul weekend de la lansarea sa, eveniment care s-a petrecut pe 16 martie. 3 milioane de bucati au fost date fanilor Apple din diferite colturi ale globului. "Am avut un weekend record si suntem incantati", a declarat Tim Cook. Este cea mai puternica lansare de iPad de pana acum.

"Clientii iubesc noile caracteristici incredibile ale iPad, inclusiv uimitorul ecran Retina display si abia asteptam ca iPad sa ajunga in mainile si mai multor clienti din intreaga lume, vineri", a declarat Phill Schiller, vicepresedinte al diviziei mondiale de marketing de la Apple.

In ultima zi lucratoare a acestei saptamani, la ora 8:00, tableta va ajunge in alte 24 de state, inclusiv in Romania. Celelalte sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Finlanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Iralia, Liechtenstein, Luxemburg, Macau, Mexic, Olanda, Noua Zeelanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania si Suedia.

Anul trecut, compania nu a anuntat cifre pentru primul weekend in care a fost vandut iPad 2. O estimare vorbea atunci despre un milion de tablete cumparate in primele zile. In 2010, Apple a dat 300.000 de iPad-uri in timpul primului weekend.

Totusi, anul acesta a fost prima data cand iPad-ul a putut fi cumparat si din alte peste 10 tari, nu doar din SUA, imediat dupa lansare. Iar aceasta poate fi o explicatie a numarului mare de bucati vandute.

Primii clienti care au pus mana pe tableta au identificat si o problema. Se pare ca acesta s-ar incalzi prea tare, lucru care ar face-o incomoda. Deocamdata, oficialii Apple n-au declarat nimic pe acest subiect.

Surse: Mashable, HuffingtonPost, DailyMail

Share articol: