Palatul National al Copiiilor din Bucuresti este prima gazda a unui eveniment de acest gen in Europa de Est, conceptul care sta la baza acestuia fiind identic cu cel al celebrelor conventii San Diego Comic Con International si New York Comic Con.

Cozile de la intrare (da, o singura intrare) nu i-au alungat pe fanii benzilor desenate dar si a serialelor tv si filmelor (daca nu si stiintifico-fantastice, macar) fantastice care au vrut sa participe la prima editie a unei conventii care in Statele Unite are o mare istorie in spate. La jumatatea primei zile, nu se mai vindeau bilete decat pentru duminica, locul de desfasurare fiind arhiplin.

Standurile cu benzi desenate sunt luate fiecare in parte de vizitatori, fie ca este vorba de comics-uri foarte cunoscute din stainate sau mai noile "Harap Alb continua" si "Margelatu", creatii autohnone si foarte apreciate. Si celebrii "Robotzi", cea mai placuta surpriza in online pe 2012, sunt la East European Comic Con, fanii avand la dispozitie mai multe produse de marketing, cele mai dorite fiind tricourile cu celebrele personaje.

Sesiunile foto si cele de autografe ale invitatilor speciali au fost si ele vanate de vizitatori. John Rhys-Davies (Gimli din "Lord Of The Rings) si Finn Jones (Loras Tyrell din "Game Of Thrones") i-au asezat la cozi imense pe fani, asteptarea fiind rasplatita cu varf si indesat. Pe langa starurile din seriale si filme, la East European Comic Con se afla si fanii personajelor, fanii imbracati precum aceste personaje, fiecare asteptatnd sa castige premiul cel mare in competitia Cosplay, concursul de interpretare.

Editurile sunt si ele prezente cu o sumedenie de carti (multe dintre fiind best-seller-uri ecranizate pentru marele sau micul ecran), publicul fiind imbiat cu reduceri de pana la 25%. O alta sectiune foarte cautata este cea de jocuri. Pe langa jocurile pentru computer, cele mai importante fiind incluse in competitiile evenimentului, exista celebrele game-board-uri care pot fi jucate, privite si cumparate, alaturi de mai multe obiecte de colectie relationate cu acestea.

Share articol: