Conventia care are loc in apropierea aeroportului Heathrow se doreste o replica britanica a evenimentelor de acest gen din Statele Unite (ComiCon, GenCon, Dragon*Con).

Alieni care-si sorb tacticos cafeaua, iubitori ai boardgame-urilor, fani ai benzilor desenate imbracati in supereroii preferati, asa arata GeekFest, conventia care are loc la doar cativa kilometri de centrul capitalei Regatului Unit. Nine Worlds GeekFest este un eveniment asemanator cu East European ComiCon a carui editie din acest a avut loc chiar la Bucuresti.

Numele conventiei a fost ales din mitologia nordica in speranta ca acesta va atrage mai multi fani, fani ar fi incantati sa joace chiar si Quiddich, jocul preferat al lui Harry Potter. Organizatorii doresc ca evenimentul sa se apropie macar de popularitatea unora precum Utopiales (din Franta unde se aduna anual peste 20.000 de fani) sau FinnCon (din Finlanda unde se vand mai bine de 15.000 de bilete la fiecare editie).

GeekFest, spun cei care se ocupa de eveniment, este diferit de evenimentele de peste Atlantic pentru ca nu se concentreaza pe prezenta vedetelor din filmele SF sau cu supereroi, ci pe autorii romanelor de profil sau regizorii peliculelor de gen. Toti banii stransi de pe urma vizitatorilor vor ajunge la societatile caritabile, iar cei care ajuta la buna desfasurare a evenimentului sunt voluntari.

Share articol: