PS5 este una dintre cele mai așteptate console din istorie, însă ar putea exista o problemă, avertizează analiștii.

Din punct de vedere grafic, va fi cea mai avansată consolă de până acum. În plus, PS5 va veni cu un nou sistem de sunet foarte bine pus la punct, la nivelul graficii, ceva ce a lipsit în ultimele generații.

Însă analistul japonez Hideki Yasuda de la Ace Research Institute a dezvăluit într-un raport făcut pe 9 mai despre planurile Sony că această consolă va veni cu o mare problemă, care îi va afecta pe utilizatori.

Potrivit acestuia, consola ar urma să apară la raft în noiembrie 2020 și va costa 499 de dolari, cu 100 de dolari mai mult decât PS4 Pro, Sony estimând că va vinde 6 milioane de unități în primul an și alte 15 în al doilea an.

Noua consolă va veni cu SSD, ceea ce va oferi o grafică mai realistă, dar și un sistem nou denumit Boost Mode, care va oferi un plus la capitolul frame rate.

Însă prețul prea ridicat ne trimite cu gândul la anul 2007, atunci când Sony a lansat PS3 și a înregistrat scăderi masive în vânzări tocmai din cauza acestui factor, așa cum menționează și Jack Tretton, fost director al diviziei de console de la Sony.

Rămâne de văzut dacă previziunile analiștilor vor deveni realitate.

Share articol: