Cei de la New York Times fac o analiza a impactului pe care l-a produs jocul GTA V, cel care a stabilit recorduri incredibile in materie de jocuri vandute.

"Industria jocurilor, aflata in purgatoriu, a primit o gratiere - cel putin pentru o perioada" scriu cei de la New York Times dupa succesul imens pe care il are jocul Grand Theft Auto V. Joi, grupul NPD care contorizeaza vanzarile din magazinele americane, a anuntat o crestere pana la 1,08 de miliarde de dolari in luna septembrie, cu 27% mai mult decat in aceeasi perioada anul trecut. Cresterea este aproape in totalitate datorita unei cresteri cu 52% in vanzarile de console si jocuri, de pana la 754 de milioane de dolari.

Pentru a cauta o luna in care vanzarile au mers mai bine, trebuie sa mergi in trecut cu aproape jumatate de deceniu - ultima crestere atat de mare in ceea ce priveste vanzarile a fost in lunile iunie si iulie 2008, conform Liam Callahan, analist la NPD. Atunci, cresterea a fost inregistrata datorita ultimul joc din seria GTA, datorita Nintendo Wii si a jocului Guitar Hero. Totusi, trebuie mentionat ca pe atunci lipsea o parte importanta a incasarilor de acum, obtinute din vanzarea pe smartphone-uri.

Pana la lansarea GTA V, anul 2013 a inregistrat in fiecare luna un declin important, singurele momente mai bune fiind in august cand au fost lansate Madden NFL25 si Disney Infinity.

Este garantat faptul ca industria va avea noi cifre impresionante in luna noiembrie cand vor fi lansate PlayStation 4 si Xbox One

Share articol: