De ce sa te limitezi la un singur ecran, cand poti avea doua sau chiar trei?

Companiile Microsoft si Sony au luat-o pe urmele celor de la Nintendo si au creat console cu mai multe ecrane tactile si care pot interactiona cu tefoanele mobile sau tabletele. Asta pentru ca jucatorul sa fie mereu la curent cu ceea ce sa intampla in joc, chiar daca este departe de casa.

Cei de la Microsoft au prezentat publicului Smart Glass, aplicatie prin care se pot transfera informatii intre consola, tablete si telefoanele inteligente.

Phil Spencer, reprezentant Microsoft Game Studios: "Cand esti pe drum si ai telefonul la tine, primeste informatii la minut cu ceea ce se intampla in joc si poti chiar interactiona cu jocul, nu doar sa verifici clasamentul, ci chiar sa te joci, de la orice dispozitiv, oriunde te-ai afla."

Utilizatorii pot interactiona online cu ceilalti prieteni implicati in joc si pot transfera pe ecranul tabletei orice informatie.

Alex Hutchinson, director creatie al companiei Ubisoft: "Avem o baza de date, spre exemplu, in cazul "Assassin's Creed", care este un fel de Wikipedia inclusa in joc. Mi se pare o foarte buna idee sa iti apara toate informatiile pe un alt ecran, sa poti dispune de ele la o simpla atingere, in timp ce te joci in continuare."

Cei de la Sony au anuntat ca vor scoate pe piata un model de Playstation Vita cu doua ecrane tactile. Ambele companii calca pe urmele Nintendo, prima care scos pe piata Game Pad de la consola Wii U, un controller care este de fapt un al doilea ecran.

Reggie Fils-Aime, presedintele Nintendo SUA: "Al doilea ecran este integrat, nu este ceva ce se adauga, nu este ceva ce cumperi separat. Asta inseamna ca jocul, experienta pe care o ai, este continua, in comparatie cu un al doilea ecran care nu este insa parte din sistem."

Ideea nu a incantat insa pe toata lumea. Rod Ferguson, director Epic Games: "E ca in cazul copiilor. Daca ai unul, atunci el primeste toata atentia ta. Daca ai doi, fiecare primeste cate 50 la suta. Cu jocurile e la fel. Cu cat ai mai multe optiuni, cu atat atentia ta este impartita si nu poti ajunge la nivelul la care ti-ai fi dorit."

Share articol: