Cele doua Ultrabook-uri, IdeaPad U310 si U410, ar putea deveni un concurent serios la proaspat lansatul MacBook Pro.

Lenovo a prezentat, joi, primele Ultrabook-uri cu Ivy Bridge care au ajuns in Romania, o posibila optiune pentru cei care nu s-au hotarat daca sa-si cumpere tableta sau laptop.

Noile IdeaPad U310 si U410 (foto jos) imprumuta de la laptopuri puterea mare de procesare si capacitatea de stocare, iar de la tablete pornirea rapida, revenirea instantanee din modul stand-by si autonomia ridicata, de pana la 9 ore. Ele se adreseaza, prin urmare, unui public pentru care mobilitatea este importanta.

Ultrabook-urile sunt cea mai buna combinatie de functionalitate, portabilitate si estetica. Niciodata pana acum nu a fost integrata atat de multa tehnologie de varf intr-un cadru atat de elegant, usor si accesibil”, a declarat Aurel Netin, director general Lenovo Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

In ideea celebrei reclame "Suntem pe locul, deci ne straduim mai mult", cei de la Lenovo fac eforturi pentru a ajunge lideri pe piata. Poate si de-aici deschiderea companiei, cunoscuta pentru sobrietatea produselor din zona business, spre laptopuri intr-o gama variata de culori precum "Sapphire Blue", "Aqua Blue" sau "Cherry Blossom".

Inspirate din aspectul cartilor, Ultrabook-urile U310 (foto jos) cu ecran de 13.3 inch si U410 cu ecran de 14 inch au grosimea de 18 mm, respectiv 21 mm, si greutatea de numai 1,7 kg, respectiv 1,9 kg.

Cele doua gadget-uri vin echipate cu procesoare Intel Core din a treia generatie, iar capacitatea de stocare este de pana la 1 TG in cazul modelul U410 si 500 GB pentru U310. Disponibile cu memorii cache SSD de 32GB, ele pun capat timpilor de asteptare.

Datorita noii optimizari Lenovo Enhanced Experience 3 pentru Windows 7, noile Ultrabook-uri au timpi foarte scurti de pornire si de revenire din modul stand-by, cu pana la 40 % mai buni decat in cazul dispozitivelor neoptimizate.

Pe langa toate acestea, noile Ultrabook-uri Lenovo mai au cateva artificii dragute:

  • Lenovo Smart Update - actualizeaza mesajele de email, IM si retele sociale la intervale regulate, chiar si cand laptopul este in modul Sleep
  • isi revin din modul Sleep in 1 secunda
  • tehnologie Intel AntiTheft - daca laptopul este furat, poate fi dezactivat de la distanta, si eventual gasit prin geolocatie GPS sau WiFi (pe baza de abonament).
  • tehnologie de proiectare wireless pe ecrane mari (Intel® Wireless Display (WiDi) Technology)
  • touchpad inteligent, care functioneaza ca ecranul unui smartphone: zoom sau rotate cu doua degete  
  • login cu recunoastere faciala VeriFace™ face recognition
  • Sistem audio Dolby Home Theater

Cele doua Ultrabook-uri sunt deja la vanzare, la preturi rezonabile daca ne gandim la specificatiile tehnice: de la 2.999 RON pentru IdeaPad U310 si 3.999 RON pentru U410.

Share articol: