Compania are in plan sa lanseze mai multe ultrabook-uri la preturi convenabile.

Compania Lenovo, numarul 1 in vestul Europei in domeniul laptopurilor business, isi propune sa atace si segmentul ultrabook-urilor destinate consumatorilor obisnuiti, cu venituri medii. Deocamdata, ultrabook-urile - laptop-uri usoare, foarte subtiri, extrem de performate si cu o baterie care tine 8-10 ore - sunt gadget-uri de care putini romani se pot atinge, din cauza pretului destul de ridicat.

"Incercam sa producem ultrabook-uri care sa se poata cumpara, care sa aiba un pret pe care ti-l poti permite. Avem modelele U300, U400 si U500, care sunt disponibile in patru culori", a declarat Aurel Netin, director general Lenovo Romania, Bulgaria si Republica Moldova, la inaugurarea magazinului exclusiv Lenovo din Bucuresti. Discutii pentru proiecte asemanatoare exista si in cazul oraselor Cluj-Napoca, Brasov, Ploiesti, Baia Mare, Constanta si Iasi.

Desi Lenovo este cunoscuta in special pentru laptopuri, compania achizitionand, in 2005, divizia de Calculatoare Personale de la IBM, sunt sanse ca in Romania sa apara, peste ceva vreme, si telefoane sub acelasi brand. Smartphone-urile Lenovo sunt locul 2 pe piata in China si locul 1 la telefoanele cu Android. "Probabil ca le vom aduce si in Romania, dupa ce ne asezam pe piata", spune Aurel Netin.

Intre timp, compania isi dezvolta si segmentul de calculatoare desktop, domeniu in care spera, de asemenea, sa isi consolideze pozitia. "Desktop-ul nu va muri. In continuare oamenii vor avea nevoie de o tastatura si de un ecran mare", spune Aurel Netin.

Deschiderea magazinului Lenovo de la Bucuresti dubleaza lansarea pe piata din tara noastra a celei mai noi generatii a statiilor de lucru Lenovo ThinkStation 30, destinate in special profesionistilor din proiectarea computerizata, inginerie, film si animatie, servicii financiare si sanatate.

  • Lenovo ThinkStation C30 – cel mai mic design Dual-CPU: destinat utilizatorilor din servicii financiare, proiectarii asistate de calculator (CAD) si creatorilor de continut digital.
  • Lenovo ThinkStation D30 – putere extrema: destinat celor mai intese provocari computerizate, de la designul de produs 3D si animatie, pana la calcul matematic si statistic si dezvoltare de software.
  • Lenovo ThinkStation S30 – solutia IT esentiala de nivel profesional: destinat utilizatorilor preocupati de buget, dar interesati de solutii hardware performante.

Cele trei statii de lucru au cele mai performante tehnologii si vin cu dotari optionale precum:

  • Cele mai recente procesoare Intel® Xeon E5 1600/2600, pentru procesare multi-core mai rapida 
  • Placi grafice profesionale NVIDIA® Quadro® si suport Maximus bazat pe carduri NVIDIA® Telsa®
  • Performanta cu memorie de pana la 256GB, 1600MHz, DDR3 si rate de transfer de pana la 10 ori mai mari, prin USB 3.0
  • Certificare completă ISV, inclusiv cele mai recente versiuni ale aplicatiilor de bază ISV, asigurand astfel suport pentru aplicatiile profesionale.

Exteriorul statiilor de lucru este fabricat din 65 % materiale reciclabile.

Lenovo isi doreste sa ajunga numarul unu la nivel global in industria calculatoarelor personale, dupa ce a devenit al doilea producator de PC-uri din lume, anul trecut. In primul trimestru din 2012, potrivit IDC, Lenovo a obtinut o cota globala de piata de 13.4%, in urma unei cresteri de 43.7 la suta fata de anul anterior.

Share articol: