Ultrabookul vine in doua variante, de 11 si de 13 inch si cantareste extrem de putin

Sonv VAIO Pro, cel mai usor Ultrabook cu ecran tactil din lume, a aparut si in Romania la o saptamana de la lansarea lui oficiala de la targul de tehnologie Computex. Gadgetul vine in doua variante, una de 11 inch, care cantareste 870g, si o alta de 13 inch, cu o greutate de doar 1,06kg. Ambele au ecran touch si folosesc sistemul de operare Windows 8.

Cele doua Ultrabookuri sunt atat de usoare si datorita carcasei din fibre de carbon unidirectionale, nu tesute, ca pana acum. Chiar daca sunt subtiri, carcasele sunt extrem de rezistente. De altfel, pentru a atinge acelasi grad de rezistenta, o carcasa din alumiu ar fi fost cu aproape 90% mai grea, spune Mircea Stoicescu, Trade Marketing Manager Romania pentru Sony VAIO.

Cele doua produse vin cu procesoare Intel Core i5 pentru cel de 11" si i7 pentru cel de 13", 4GB DDR3 si SSD de 128GB. 

VAIO Pro folosesc tehnologia Triluminos de la TV-urile Bravia

Sony a avut mereu ecrane de exceptie pe laptopurile sale, insa noile VAIO Pro duc imaginea la urmatorul nivel. Noile Ultrabookuri folosesc tehnologia Triluminos, pe care am mai intalnit-o pe televizoarele Sony Bravia, astfel ca toate culorile arata exact ca in natura. Iata cat de naturale sunt culorile pe laptopul din dreapta, care are aceasta tehnologie.

In ciuda faptului ca cele doua Ultrabookuri au 11" si 13", tastatul se face confortabil, iar literele sunt luminate si spatiate suficient, ca sa nu gresesti nici atunci cand tastezi fara sa te uiti la degete. Mai mult, in momentul in care deschizi laptopurile, ele se sprijina pe partea de jos a ecranului, astfel ca tastatura se inclina usor.

Bateria tine pana la 10 ore

Bateria lui Pro 11 tine 10 ore, in timp de Pro 13 are o autonomie de pana la 7 ore. Exista si o baterie optionala, care duce laptopurile spre un timp de lucru de 18, respectiv 25 ore.

Ambele Ultrabookuri prezentate azi in Romania ofera un sunet de calitate prin tehnologia Clear Audio+, care permite ascultarea unor melodii la volum ridicat fara distorsiuni. Ele au si NFC, deci e suficient sa atingi laptopul cu castile pentru a muta sunetul dintr-un gadget in altul.

Cele doua VAIO Pro nu vin cu intrare pentru cablu de net, insa se vand la pachet cu un mic router Wi-Fi, in care poate fi introdus un astfel de cablu. Apoi te poti bucura de acces la retea de pe ele, dar si de pe alte gadgeturi din jur.

Preturile celor doua produse sunt: 5.500 RON pentru modelul de 11" si 6.500 RON pentru cel de 13".

Share articol: