Noul model va fi prezentat la Barcelona cu ocazia MWC 2012. GALERIE FOTO

ELUGA – al carui nume a fost format prin alaturarea primei litere din expresia "elegant user-oriented gateway", vine cu un ecran care ocupa aproximativ 66% din suprafata telefonului, datorita ramei foarte subtiri care il inconjoara.

Cu un profil de numai 7,8 mm pe intreaga lungime a telefonului si forma unui D foarte subtire, telefonul nu va modifica linia hainelor si poate fi purtat cu usurinta in orice buzunar. Mai mult, camera foto incorporata, cu 8 MP, este si ea suficient de plata si natural integrata in carcasa telefonului. 

Prezent la Mobile World Congress 2012, la Barcelona, George Buhnici s-a jucat cu telefonul:

Specificatiile telefonului includ:

- Design in forma literei D, foarte subtire, cu o rama de 123 x 62 x 7,8 mm. 

- Rezistenta la apa si praf conform standardului international IP57. Telefonul este protejat pentru a fi utilizat in apa la adancimi de pana la 1 m pana la 30 minute si impotriva prafului (particule cu diametrul de 75 micrometri sau mai putin) daca este lasat intr-un astfel de mediu pana la 8 ore. 

- Tehnologie Near-field communication (NFC) incorporata, ceea ce inseamna ca telefonul este pregatit pentru interactiuni ‘no touch’, inclusiv plati fara contact. 

- Un ecran OLED QHD de 4,3 inch, 960x540, cu unul dintre cele mai bune raporturi ecran-telefon de pe piata. 

- Tehnologia Swipe and Share ce permite utilizatorilor sa vizioneze imagini de pe telefon direct pe televizorul VIERA sau sa le urce in cloud. Aplicatia VieraRemote permite utilizarea telefonului ca pe o telecomanda pentru a controla diverse produse electronice din casa (precum VIERA TV, DIGA Blu-ray player si recorder, sistem home cinema sau camere digitale de supraveghere, toate Panasonic). 

- Camera cu 8 MP si autofocus, cu 8GB de memorie integrata. 

- Procesor 1 GHz dual-core (OMAP4430), Android Gingerbread (versiunea 2.3.5) integrat, cu posibilitati de upgrade la Ice Cream Sandwich.

     

ELUGA dispune, de asemenea, de modul "eco", tehnologia unica dezvoltata de Panasonic pentru reducerea consumului de energie prin inchiderea unor functii ne-esentiale cand telefonul ajunge cu bateria la nivel minim. 

"In ciuda cresterii fara precedent a numarului de smartphone-uri lansate pe piata in ultimii ani, nu credem ca a reusit cineva sa traseze o punte perfecta intre stil si substanta. Prin lansarea modelului ELUGA, obiectivul nostru este de a demonstra ca este posibil sa oferim consumatorilor si stil, si functionalitate, si forma dar si cele mai bune tehnologii, toate acestea intr-un pachet foarte competitiv si ca pret", a adaugat Toshiya Matsumura, General Manager, Head of Mobile Communications, Panasonic System Communications Europe.

ELUGA va fi prezentat la standul Panasonic din cadrul Mobile World Congress, ce va avea loc intre 27 februarie si 1 martie 2012 la Barcelona. Alte stiri si noutati de la MWC pe Yoda.ro la sectiunea Mobile 2012.

Sursa: panasonic.ro

Share articol: